ADIYAMAN / KAHTA - Bölükyayla Ortaokulu

Nis

OKULUMUZ BÖLÜKYAYLA ORTAOKULU VE İMAM HATİP ORTAOKULU OLARAK 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NI BELDE BELEDİYE BAŞKANI'NIN TEŞRİFİ, VELİLERİMİZİN KATILIMIYLA COŞKUYLA KUTLADIK.

Mrt

01-07 Mart "Deprem Haftası ile Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında, okulumuzda Adıyaman 112 AFAD ekipleri tarafından öğrencilerimize öncelikle deprem ve acil durumlar hakkında bir konferans yapılmış olup, akabinde AFAD personeli himayesinde "Deprem Tatbikatı" gerçekleştirilmiştir.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanıtımı yapılan bu proje için okulumuz çalışmalarını yürütmektedir.

Kas

Bölükyayla Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı düzenledik.

Tören, 09.05'te çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklâl Marşı'nın söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra Okul Öğretmenlerimizden Din Kültürü Öğretmenimiz Mustafa UĞUR, Müzik Öğretmenimiz Yahya ALACA ve öğrencilerinin hazırladığı   anma programımız icra edildi. Program, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Kas

Değerler Eğitimi kapsamında Ekim Ayı Saygı-Sevgi ayı olarak Danışman Öğretmenlerimiz Ahmed AYDINLI ve Aklime Pelin DİKBAŞ başkanlıklarında Okuldaki Öğrencilerimizin aktif  katılımları ile güzel etkinlikler gerçekleştirilmiş olup en sonda ise yapılan etkinlerimiz video şeklinde sizlerin beğenisine sunulmuştur. Emeği geçen Öğretmen ve Öğrenci arkadaşlarımıza okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Öğretmenleri Zeliha DAĞTEKİN, Şeymanur ÇAYMAZ, Melike TURAN hocalarımızın ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin hazırlamış oldukları 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliklerini Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır biçimde aşk ve coşku ile kutlamış olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ CUMHURİYETİMİZİN NİCE 100 YILLARA YURTTA SULH DÜNYADA SULH ANLAYIŞI İLE  YILMADAN, USANMADAN GÜÇLÜ BİR CUMHURİYET BIRAKMAK İÇİN AZİMLE ÇALIŞMAYA  DEVAM EDECEĞİZ.

Ekm

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü hocalarımızdan Ahmet ÇETİNKAYA ve Melike TURAN tarafından Adıyaman AFAD ekipleri ile yapılan görüşmeler sonucunda okulumuzda Deprem Tatbikatı yapılmıştır.

TATBİKAT AMACI: Deprem anında öğretmen, öğrenci ve okulda görev alan tüm personellerin nasıl davranacağı ve ne yapacaklarına dair eğitiminin ve tahliye konusunda bilgilendirilmelerini sağlayarak afet durumunda olası can ve mal kaybının en aza indirilmesi. Deprem sonrası kullanılan arama- kurtarma aletlerinin AFAD ekiplerince öğrencilere tanıtılarak bilgilendirmelerin yapılması.

TATBİKAT TARİHİ:  12.10.2023

İL/ İLÇE: Adıyaman/ Kahta

KURUM KAT SAYISI: 2

ÖĞRETMEN SAYISI:28?

ÖĞRENCİ SAYISI:357

Yukarıda belirtilen tarihte Bölükyayla Ortaokulu/ İHO’da deprem tatbikatı yapılmış, tatbikat sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır. Tatbikat öncesi gerekli önlemler alınmış, destek alınacak kurumla iletişim sağlanmış , öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapılmış, okul idaresi tarafından yapılan son kontrolün ardından belirtilen gün ve saatte tatbikat gerçekleştirilmiştir. Tatbikat sonrası Adıyaman AFAD ekipleri tarafından öğrencilere arama-kurtarma süreci hakkında bilgiler verilip tanıtımlar yapılmıştır.

Ekm

05.10. 2023 Perşembe günü Okulumuzda  Mevlid-i Nebi Etkinliği yapıldı. Öncesinde ikramlıkların dağıtıldığı etkinliğe büyük ilgi gösterildi. İdari kadronun da hazır bulunduğu, öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından okulumuzun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ahmet İnan, Diyanet İşleri Başkanlığınca "2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri  kapsamında işlenen "Peygamberimiz, İman ve İstikamet"   temasıyla ilgili kısa bir konuşma yaptı. Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşrifleri münasebetiyle def eşliğinde mevlid-i şerif, şiirler, naatler ve ilahiler okundu. Deprem şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için okunan selanın ardından yapılan dua ile program sona erdi.